Modern bank som hänger med i snabba förändringar

Om projektet

Volvofinans Bank är ett svenskt bankaktiebolag vars huvudsakliga verksamhet består i att erbjuda finansieringstjänster åt den svenska Volvohandeln.

På bankens huvudkontor i centrala Göteborg satt 250 personer fördelade på 4 våningar. Genom att släppa ett våningsplan och istället samla avdelningarna på tre våningsplan över varandra skapades ett bättre flöde internt. Man har optimerad planlösningen och samlat reception och externa mötesrum på ett våningsplan. Här finns också en interntrappa som gör att kopplingen mellan våningarna känns mer naturlig.  På ett av våningsplanen finns en stor gemensamhetsyta med bland annat matsal och flexibla arbetsplatser.  Det är här man hittar den interna mötesplatsen. På det översta våningsplanet finns interna mötesrum, en flexibel arbetsyta och en mer fokuserad arbetsyta.

Det emotionella konceptet som Sanna Gebeyehu (Frankly//Aakerlund) har tagit fram är tydligt och färgstarkt, fräckt säger vissa. Modigt och modernt tycker vi. Christel Sambor (Workflowprojekt) har inspirerat och väglett VFB till att våga prova nya vägar. Ljusrum har ritat och planerat ytorna och i nära samarbete skapat den inredning som stöttar arbetssättet och ger den trivsel och inspiration varje medarbetare behöver.

En modern bank som hänger med i snabba förändringar. Man har minskat sin lokalyta från 6500 kvm till 4500 kvm men samtidigt fått ett luftigt och fint kontor som inbjuder till samarbete över de interna gränserna och på så sätt skapat ett nytt förbättrad arbetsklimat.

“Enklare”

Det enklare kontoret
Stockholm

“Beijer bygg servicekontor”

Mellan byggplats och kontor
Sollentuna

“Soliditet och D&B”

Enplanslösning med kontaktytor
Solna

“Sollentuna Energi & Miljö”

Återvinning i fokus
Sollentuna

Vill du veta mer?