En oas att landa i

Om projektet

“Oasen” är Praktikertjänstens nya plats att mötas på. Här kan både after work, små eller stora möten, spontanmöten och mingel förekomma. Inredningskonceptet, som togs fram av Tengbom, andades Art deco, vilket skulle förstärkas med hjälp av belysningen. Tydliga ljusbilder skapar ett mönster mot väggen som flörtar med mönstret i mattan. Ljuset spelade även en viktig roll för att leda besökare och medarbetare fram och skapa rumsligheter.

Vårt uppdrag var att se över placering av infällda downlights, säkerställa att ljusnivåer och ljusbilder blev optimerade. Vi såg över miljöbelysning som var framtagen i inredningskonceptet och se om det behövdes kompletteras med några ytterligare armaturer. Den låga takhöjden var en utmaning i projektet. Under projektets gång visade det sig svårt att göra nya armaturplaceringar i det befintliga akustiktaket, så en av förutsättningarna blev att utgå från befintliga armaturplaceringarna.

Ljuset förändras över tid och beroende på aktivitet, som exempel att ljuset flyttas från mötesborden till baren när det är dags för after work, vilket påverkar helhetsupplevelsen av rummet.

Watch video

Oasen - Ljusscener

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

“Trollbäckens kyrka”

Nytt liv för kyrktorget
Tyresö

Vill du veta mer?