Mellan byggplats och kontor

Om projektet

När Ljusrum anlitades av Beijer för att gestalta det nya servicekontoret kom vi in relativt sent i projektet. Detta innebar att idéer togs fram samtidigt som bygget pågick, och med personalen kvar i lokalen under ombyggnationen.

Vanligen är arkitektkontoret med redan från start, ofta när kunden fortfarande letar efter lokal eller precis har skrivit kontrakt. Planritningen var redan satt och bygget skulle starta om en vecka när Beijer insåg att de behövde hjälp med gestaltningen av lokalerna. Trots den framskridna tidplanen gjordes det några viktiga ingrepp i planlösningen för att utnyttja dagsljuset i lokalen bättre till alla anställdas fördel. I sista stund adderades det dessutom ytor för fokuserat arbete för att komplettera de öppna kontorsytorna.

De fysiska butikerna är viktiga för Beijer, och för att kärnan i bolaget verkligen skulle synas även på det nya servicekontoret arbetade Ljusrum fram konceptet ”byggplatsen”. De har omvandlat den klassiska arbetsplatsen till byggplatsen och använt olika typer av material som butikerna säljer, alltifrån byggskivor och plywood till OSB-skivor och takmaterial. Målet var att det skulle kännas tydligt varifrån inredningen kommer. Man har samarbetat tillsammans med leverantören Rekomo för att kunna använda så mycket begagnad inredning som möjligt. Detta innefattar bland annat möbler, akustikmaterial och armaturer – närmare 90 procent av alla möbler är begagnade.

Watch video

Så här skapades Beijers ”nya” servicekontor

Vi hade bestämt oss för att göra projektet så miljövänligt som möjligt och använda oss av befintliga möbler eller second hand. Vi klickade direkt med Ljusrum och vi är väldigt nöjda med slutresultatet. Det var också fantastiskt av Ljusrum att kunna navigera i ombyggnationen eftersom vi satt kvar hela tiden. Medarbetarna är stolta över att visa upp de nya lokalerna för besökare.

- Eva Strand, CFO på Beijer

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

“Sollentuna Energi & Miljö – Ladan”

Återvinning i fokus
Sollentuna

Vill du veta mer?