Maxat teknik på liten yta

Om projektet

Wennerström Ljuskontroll är ett teknikföretag som främst arbetar med ljuskomponenter och LED. De fick möjlighet att flytta in i två nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad. Lokalerna i de bägge grannhusen är identiska och ligger på första parkett med utsikt över Henriksdalskajen och vattnet. Eftersom byggnaderna endast fanns på ritningsstadiet när kontrakt skrevs gavs möjlighet att utforma lokalerna efter egna önskemål, och Ljusrum var behjälplig med både arkitektur, inredning och ljusdesign.

Ambitionen var representativa, ändamålsenliga samt trivsamma lokaler med flexibilitet.

Lokalerna delades in ett Kontorslokalen och ett showroom.

För att få till så många funktioner som möjligt utan att ge avkall på rymden byggdes ett smalt entresolplan i kontoret med ett glasat mötesrum, förråd samt flexibla arbetsplatser. Under entresol-delen placerades kapprum, pentry, samtalsrum mm.

I företagets nya showroom finns det plats för möten och utbildning i olika sittningar samt plats för produktvisningar. En ljusinstallationsvägg ger en ljusupplevelse både på nära håll och från andra sidan vattnet. En dagsljusbrunn som kan förändra ljusfärg, där artificiellt ljus ger känslan av ett dagsljusinsläpp installerades i taket.

“Ranarp Strand”

Ett enkelt sommarhus på strandängen med havet som granne.
Ranarp Strand

“Sollentuna Energi & Miljö “Ladan””

Återvinning i fokus
Sollentuna

“Sveriges Läkarförbund”

Funktionell och stämningsfull ljusmiljö på Villagatan
Stockholm

“Slottsholmen Västervik”

Unik målpunkt i sommarstaden
Västervik

Vill du veta mer?