Maxat teknik på liten yta

Om projektet

Wennerström Ljuskontroll är ett teknikföretag som främst arbetar med ljuskomponenter och LED. De fick möjlighet att flytta in i två nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad. Lokalerna i de bägge grannhusen är identiska och ligger på första parkett med utsikt över Henriksdalskajen och vattnet. Eftersom byggnaderna endast fanns på ritningsstadiet när kontrakt skrevs gavs möjlighet att utforma lokalerna efter egna önskemål, och Ljusrum var behjälplig med både arkitektur, inredning och ljusdesign.

Ambitionen var representativa, ändamålsenliga samt trivsamma lokaler med flexibilitet.

Lokalerna delades in ett Kontorslokalen och ett showroom.

För att få till så många funktioner som möjligt utan att ge avkall på rymden byggdes ett smalt entresolplan i kontoret med ett glasat mötesrum, förråd samt flexibla arbetsplatser. Under entresol-delen placerades kapprum, pentry, samtalsrum mm.

I företagets nya showroom finns det plats för möten och utbildning i olika sittningar samt plats för produktvisningar. En ljusinstallationsvägg ger en ljusupplevelse både på nära håll och från andra sidan vattnet. En dagsljusbrunn som kan förändra ljusfärg, där artificiellt ljus ger känslan av ett dagsljusinsläpp installerades i taket.

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Clarion Umeå”

Clarion Hotel Umeå
Umeå

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

Vill du veta mer?