Elegant på Avenyn

Om projektet

Syftet med projektet var att ge Wallenstam en ny huvudentré och fasadbelysning, samt förhöja upplevelsen av utvalda interiöra rum.

Med vår ljussättning av fasaden ville vi skapa en ny identitet till platsen när mörkret faller. Vi valde att framhäva den nya huvudentrén som är belägen i huvudskeppet, samt de två sidoskeppen.

Fasaden mot Avenyn är byggnadens primära sida. Den har en varierad och dynamisk ljussättning. Huvudentrén har ett varmt indirekt ljus inifrån som ger ett välkomnande intryck.

De två ljusgårdarna i huset ljussattes med diskret modern teknik via spegelreflektorer, i kombination med rumsskapande klassiska pendelarmaturer. Resultatet är att man upplever att ljuset i rummet kommer från pendlarna, när det i själva verket kommer från metallhalogenstrålkastare som reflekteras i spegeltekniken.

“Ranarp Strand”

Ett enkelt sommarhus på strandängen med havet som granne.
Ranarp Strand

“Sollentuna Energi & Miljö “Ladan””

Återvinning i fokus
Sollentuna

“Sveriges Läkarförbund”

Funktionell och stämningsfull ljusmiljö på Villagatan
Stockholm

“Slottsholmen Västervik”

Unik målpunkt i sommarstaden
Västervik

Vill du veta mer?