En oas i medelhavsvärmen

Om projektet

En nybyggd bostad som består av två gatuhus förbundna med en skyddad privat innergård. Gården fungerar som en förlängning av vardagsrum och kök stora delar av året. Utmaningen i projektet bestod i att skapa en bostad med tydlig lokal förankring men med en skandinavisk prägel. Stor vikt har lagts vid att använda gedigna material från trakten och vid genomarbetade detaljer. Kvällstid skapar den finstämda belysningen på gården känslan av ett litet torg mitt i byn.

Ljusrum har stått för arkitektur, ljusdesign och inredning, i nära dialog med beställaren. På plats har vi samarbetat med det lokala arkitektkontoret Taroms arquitectes SLP.

“Volvofinans bank”

Modern bank som hänger med i snabba förändringar
Göteborg

“Ten Hotel”

Inte bara svettas
Flemingsberg

“BRF Draken”

Rustad för framtiden
Stockholm

“Enklare”

Det enklare kontoret
Stockholm

Vill du veta mer?