1910-talet återskapat

Om projektet

Uppdraget var att “nyuppföra” en 1910-tals villa utanför Stockholm men med ändamålsenliga funktioner passande en modern barnfamilj. Rymd, rumssamband och genomblickar var viktiga ledord. Stora fönster och fönsterdörrar ger rikligt med dagsljus och god kontakt med omgivande natur. Huset har flera uteplatser av olika karaktär mot antingen havsutsikten eller kvällssolen.

Fasaddetaljer och byggnadens form härrör från en grupp av typhus från 1910-talet, vanliga i detta område.

“Ranarp Strand”

Ett enkelt sommarhus på strandängen med havet som granne.
Ranarp Strand

“Sollentuna Energi & Miljö “Ladan””

Återvinning i fokus
Sollentuna

“Sveriges Läkarförbund”

Funktionell och stämningsfull ljusmiljö på Villagatan
Stockholm

“Slottsholmen Västervik”

Unik målpunkt i sommarstaden
Västervik

Vill du veta mer?