Samspel mellan material och ljus i nya Krokslätts Fabriker

Om projektet

Hotell The Weaver är beläget i Krokslätts Fabriker i Mölndal och är en byggnad på 22 våningar som består av 370 rum samt gemensamma/publika ytor i 2 plan med reception, lounge, restaurang, konferens- och kongressanläggning. Hotellet bygger vidare på områdets moderna arkitektur med höga gestaltningsambitioner. Kvalitet och energiförbrukning har legat i fokus vid val av ljuslösningar, framförallt gällande den fasta belysningen. Ljusrum har arbetat som ljusdesigners i nära samarbete med Spectrum Arkitekter som gjort inredningen.

Eftersom arkitekturen är luftig, framförallt i de publika ytorna där takhöjden är generös och glaspartier täcker hela fasaden har ett konceptbärande element varit att jobba med dagsljuset och hur det möter det artificiella ljuset. Från ett stort mjukt ljus med kallare karaktär på dagen till ett mer kontrastrikt varmare ljus på kvällen. Variation i färgtemperaturer och
spridningsvinklar förstärker möjligheten att skapa dynamik och variation. Ljusstyrningen har varit avgörande för att rummen ska kunna samverka med dagsljuset samt att rummen ska kunna förändras.

Publikationer

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Clarion Umeå”

Clarion Hotel Umeå
Umeå

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

Vill du veta mer?