Låda på låda

Om projektet

Ten Hotel har som ambition att erbjuda en genomgående hög kvalitetskänsla men ändå en attraktiv prisbild. Ett tydligt önskemål från beställaren har varit att forma ett boendekoncept och inte ett designhotell. Med hjälp av hållbara, gedigna materialval samt medveten ljussättning har en välkomnande och ledig miljö skapats. Med ljusets hjälp har vi förstärkt de arkitektoniska elementen, till exempel den röda fasadkulören som även återkommer interiört och de olika rumsligheterna i arkitekturen. Hotellet består av 194 rumsmoduler samt en platsbyggd del i mitten som består av gemensamma/publika ytor med reception, lounge, restaurang, gym, bastu och konferensrum.  Byggnaden är ritad av Andreas Martin-Löf Arkitekter och byggt av Junior Living, med en byggteknik där alla 194 rum har byggts som moduler i en fabrik i Kungsör och därefter fraktats till Upplands Väsby för att monteras ihop på plats. BTA 7375 kvm.

Det stora fönstret gör att hotellrummet upplevs luftigt trots låg takhöjd. Med den träinklädda väggen vid sängen samt trägolv tillförs värme och äkthet.
En utmaning var att skapa bra allmänljus utan att fälla in i taket. Vi löste det med variation mellan infällt ljus och lösa armaturer, samt att takpendeln har en anspråkslös karaktär med löst hängande färggrann textilkabel.

“Volvofinans bank”

Modern bank som hänger med i snabba förändringar
Göteborg

“BRF Draken”

Rustad för framtiden
Stockholm

“Enklare”

Det enklare kontoret
Stockholm

“Östermalms Saluhall”

Matpalatset har återfått sin forna glans
Stockholm

Vill du veta mer?