Enplanslösning med kontaktytor

Om projektet

Soliditet och D&B hade vuxit ur sin lokal men ville gärna finnas kvar i samma geografiska läge. Lokalen skulle i första hand vara en enplanslösning på 2200kvm, samtidigt som man ville öka kontakten mellan de olika avdelningarna. Ljusrum fick uppdraget att förädla lokalen så att den blev anpassad efter verksamhetens behov. I projektet ingick allt ifrån förstudie, ombyggnad och inredning till belysning.

Trots att lokalen i grunden var mörk och djup, med låga takhöjder och liten tillgång till dagsljus, är det färdiga resultatet lätt och luftigt. Genom att flytta upp och integrera allmänljuset i undertaket upplevs takhöjden generösare och vertikalljuset på väggarna bidrar till att lokalen känns ljus.

I entrén möts man av en specialritad receptionsdisk med integrerad belysning, ett luftigt undertak av perforerad plåt och en ljusinstallation av bakombelysta personalbilder. Rena former på armaturer, vertikalljus och specialbyggda ljuselement har varit nyckelfaktorer för den lyckade belysningen av lokalen.

Ljusgården blev den mötesplats som man önskat sig med plats för luncher, personalmöten, kundevent och utbildning. Olika typer av möbleringar och sittplatser gör att flera aktiviteter kan pågå samtidigt.

Publikationer

Ljuskultur, nr. 1, 2012

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Clarion Umeå”

Clarion Hotel Umeå
Umeå

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

Vill du veta mer?