Enplanslösning med kontaktytor

Om projektet

Soliditet och D&B hade vuxit ur sin lokal men ville gärna finnas kvar i samma geografiska läge. Lokalen skulle i första hand vara en enplanslösning på 2200kvm, samtidigt som man ville öka kontakten mellan de olika avdelningarna. Ljusrum fick uppdraget att förädla lokalen så att den blev anpassad efter verksamhetens behov. I projektet ingick allt ifrån förstudie, ombyggnad och inredning till belysning.

Trots att lokalen i grunden var mörk och djup, med låga takhöjder och liten tillgång till dagsljus, är det färdiga resultatet lätt och luftigt. Genom att flytta upp och integrera allmänljuset i undertaket upplevs takhöjden generösare och vertikalljuset på väggarna bidrar till att lokalen känns ljus.

I entrén möts man av en specialritad receptionsdisk med integrerad belysning, ett luftigt undertak av perforerad plåt och en ljusinstallation av bakombelysta personalbilder. Rena former på armaturer, vertikalljus och specialbyggda ljuselement har varit nyckelfaktorer för den lyckade belysningen av lokalen.

Ljusgården blev den mötesplats som man önskat sig med plats för luncher, personalmöten, kundevent och utbildning. Olika typer av möbleringar och sittplatser gör att flera aktiviteter kan pågå samtidigt.

Publikationer

Ljuskultur, nr. 1, 2012

“Ranarp Strand”

Ett enkelt sommarhus på strandängen med havet som granne.
Ranarp Strand

“Sollentuna Energi & Miljö “Ladan””

Återvinning i fokus
Sollentuna

“Sveriges Läkarförbund”

Funktionell och stämningsfull ljusmiljö på Villagatan
Stockholm

“Slottsholmen Västervik”

Unik målpunkt i sommarstaden
Västervik

Vill du veta mer?