Ett nutida välkomnande

Om projektet

Det är många människor som besöker Ramböllhuset på Södermalm varje dag. Förutom det tekniska konsultbolaget inhyser byggnaden även ett antal arkitektkontor. Fastighetsägaren önskade en modernisering av den otidsenliga entrén som hittills rymde en stor receptionsdisk och endast begränsad med väntytor. Visionen var att förvandla den stela entrésituationen till en levande mötesplats som välkomnar besökaren och erbjuder möjlighet till umgänge såväl som arbete.

Idag möts man av ett inbjudande café som erbjuder olika sittmöjligheter. Receptionsdisken flyttades åt sidan och kombinerades med en kaffebar. All lös möblering är återbrukat och har kombinerats med en fast gradäng som bjuder in till häng och agerar läktare när borden flyttas och ytan används för större presentationsmöten.

“Volvofinans bank”

Modern bank som hänger med i snabba förändringar
Göteborg

“Enklare”

Det enklare kontoret
Stockholm

“Beijer bygg servicekontor”

Mellan byggplats och kontor
Sollentuna

“Chalet i Zermatt”

Lyx i schweiziska Alperna
Schweiz

Vill du veta mer?