Hotel Lydmar

Om projektet

5-stjärniga Lydmar Hotel ligger i ett hus byggt 1826, ett stenkast från Grand Hôtel och Nationalmuseum. Hotellet flyttade in i fastigheten i 2008 och har under åren blivit känt för sin utställning av fotografier som följer besökaren genom hela hotellet.

Efter en uppdatering av belysningen i hotellkorridorer och lounger 2018 var det fyrå år senare dags att se över belysningen i restaurang och lobby. Målet var att framhäva konsten samt att att skapa en mer intim atmosfär som passar ihop med det karakteristiska inredningskonceptet.

I restaurangen var utmaningen att uppdatera ljuslösningen utan att behöva göra stora ingrepp i det befintliga gipstaket. Downlights med diffust ljus och daterade skenspottar ersattes med ett lågvolts-skensysten med mindre spotlights som ger möjlighet att skapa en dynamisk ljussättning som går att anpassa till de olika aktiviteter under dygnet. Ett nytt styrsystem installerades för att även kunna ljusreglera befintlig belysning såsom linjärt ljus i baren.

I lobby och reception kompletterades befintlig miljöbelysning med både allmänljus och accentljus för konst. Tilläggen är en kombination av spotlights som nästan försvinner i taket och mer iögonfallande armaturer. Dessa knyter an till vårt belysningskoncept i andra delar av hotellet och förstärker på så sätt hotellets identitet.

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

“Trollbäckens kyrka”

Nytt liv för kyrktorget
Tyresö

Vill du veta mer?