Nytt hotell i anrikt hus

Om projektet

LINK arkitektkontor har skapat en unik hotellmiljö i 1700-talshus vid Kungsträdgården i centrala Stockholm, där Inredningsteamet Ljusrum, LINK Arkitektur, Form och Doos har arbetat med den interiöra miljön och där Ljusrum har även stått för den invändiga som utvändiga ljussättningen.
Huset har ägts av Piperska familjen i över 200 år och var känt på 1860-talet för att ha eleganta privata fester. Idag inryms ”Hotel Kungsträdgården” i detta anrika hus där en numera inglasad innergård bjuder på ett spännande rum som används som restaurang, lounge och bar. Den franskinspirerade restaurangen förmedlar en ombonad, elegant och välkomnande känsla. Med ljusets hjälp skiftar detta ”uterum” mycket i uttryck och atmosfär mellan de olika tiderna under dygnet och förstärker de härliga växtväggarna som reser sig upp mot det höga glastaket.

De 98 hotellrummen tar besökaren tillbaka till den Gustavianska tiden med utvalda detaljer och material. Inget rum är det andra likt, de har olika färgställningar på snickerier och textilier samt en specialritad armaturserie, vilket bidrar till det unika och är en del av charmen.

I husets källarvåning hittar besökaren aven en vinkällare, ett ”Chambré Séparée” samt gym med bastu.

Publikationer

Modern Interiör, nr.3, 2015

Ljuskultur nr. 5, 2015

Missa inte denna pärla. Litet och exklusivt, men samtidigt familjärt. Vi hyrde en svit i samband med vår vigsel i Stadshuset och detta val av hotell förhöjde hela vår vistelse i Stockholm. Atmosfären är mild och inredningen påkostad och med en fin ansats att bevara den genuina stilen i byggnaden. Nytt möter gammalt.

- Anna K, Tripadvisor
Watch video

En dag på Hotell Kungsträdgården

“Nova Consulting Group”

Nova flyttar in på nya Slussen
Stockholm

“Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB”

Stockholms Kooperativa Bostadsförening SKB
Stockholm

“Folkbildningsrådet Ringvägen”

Vägen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt
Stockholm

“Trollbäckens kyrka”

Nytt liv för kyrktorget
Tyresö

Vill du veta mer?