inr

Tapir är en liten nyöppnad bistro i Stockholms innerstad. Med mycket kort tid till invigning och begränsad budget tog vi oss an projektet. Lokalen var stomren, ytorna begränsade och våningshöjden låg. Önskvärd flexibilitet i lokalen var att kunna flytta borden i sidled för att möjliggöra tvåor, fyror eller långbord. Vi har strävat efter en dynamisk ljusmiljö och en karaktärsfull och identitetsskapande armaturinstallation. En blinkning till bistrokonceptet med ljusglober, men med en samtida prägel. Resultatet blev en samordnad lösning som möjliggör både riktad belysning på borden, ljus på utvalda väggar och upplättningsljus från glasglober, vilka ger karaktär ända ut till förbipasserande på gatan. Pendlarna över bord är justerbara i höjd för extra flexibilitet. Detta kombinerades med infällda spotlights där det var möjligt: Över bardisk för reflektioner i vinglasställ, i nischer för belysning av vinflaskor. Belysningen har en stor del i den rumsliga atmosfären och får ta en medveten visuell plats.

Fotograf: Anders Fredriksén

  • Projektnamn Tapir
  • Årtal 2016
  • Typ Ljusdesign, Inredning
  • Uppdrag Ombyggnad