lju

Wennerström Ljuskontroll är ett teknikföretag som främst arbetar med ljuskomponenter och LED. De fick möjlighet att flytta in i två nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad. Lokalerna i de bägge grannhusen är identiska och ligger på första parkett med utsikt över Henriksdalskajen och vattnet. Eftersom byggnaderna endast fanns på ritningsstadiet när kontrakt skrevs gavs möjlighet att utforma lokalerna efter egna önskemål. Ambitionen var representativa, ändamålsenliga samt trivsamma lokaler med flexibilitet.

Kontorslokalen: För att få till så många funktioner som möjligt utan att ge avkall på rymden byggdes ett smalt entresolplan med ett glasat mötesrum, förråd samt flexibla arbetsplatser. Under entresol-delen placerades kapprum, pentry, samtalsrum mm.

Showroom: Lokalen ger plats för möten och utbildning i olika sittningar samt plats för produktvisningar. En ljusinstallationsvägg ger en ljusupplevelse både på nära håll och från andra sidan vattnet. En dagsljusbrunn som kan förändra ljusfärg, där artificiellt ljus ger känslan av ett dagsljusinsläpp installerades i taket.

Fotograf: Max Plunger

  • Projektnamn Wennerström Ljuskontroll
  • Årtal 2012
  • Typ Arkitektur, Inredning, Ljusdesign
  • Uppdrag Hyresgästanpassning kontor samt showroom