lju

Syftet med projektet var att ge Wallenstam en ny huvudentré och fasadbelysning, samt förhöja upplevelsen av utvalda interiöra rum.

Med vår ljussättning av fasaden ville vi skapa en ny identitet till platsen när mörkret faller. Vi valde att framhäva den nya huvudentrén som är belägen i huvudskeppet, samt de två sidoskeppen.

Fasaden mot Avenyn är byggnadens primära sida. Den har en varierad och dynamisk ljussättning. Huvudentrén har ett varmt indirekt ljus inifrån som ger ett välkomnande intryck.

De två ljusgårdarna i huset ljussattes med diskret modern teknik via spegelreflektorer, i kombination med rumsskapande klassiska pendelarmaturer. Resultatet är att man upplever att ljuset i rummet kommer från pendlarna, när det i själva verket kommer från metallhalogenstrålkastare som reflekteras i spegeltekniken.

  • Projektnamn Wallenstam Göteborg
  • Årtal 2007
  • Typ Interiör och exteriör belysning
  • Uppdrag Fasadbelysning. Belysning av ljusgårdar