lju

PRV behövde mer plats, och gjorde därför om sitt gamla vindsarkiv till lounge och lunchrum. Det gamla arkivet var trångt med sneda väggar och stora pelare, men Ljusrum skapade en föränderlig ljusmiljö som gav rummet nytt liv.

Eftersom rummet helt saknar dagsljus försågs det med ”ljusbrunnar” som ger en dagsljusliknande känsla. Ljuset är programmerat att variera över dagens timmar för att skapa en rytm och föränderlighet. Längs väggarna finns släpljus och vid pelarna finns möjlighet till färgväxling för att skapa olika stämning i rummet.

En av pelarna i rummet kläddes med fjädrar innanför ett yttre glas. Med hjälp av en luftpuff, som man kan starta manuellt, sätts fjädrarna i rörelse och skapar subtila skiftningar mellan ljus, färg och skugga.

Fotograf: Carl Kleiner

Tidskrift: Ljuskultur, nr. 4, 2009

 

  • Projektnamn PRV Lounge
  • Årtal 2008
  • Typ Interiör belysning
  • Uppdrag Belysning av lounge och lunchrum