inr

Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB ingår i MittMedia och har geografiskt fokus på området kring Mälardalen och Bergslagen. Promedia omfattar 12 lokaltidningar, verksamhet inom distribution, digital kommunikation samt registrering och kvalitetskontroll av TV- och tidningsreklam.

Lokaltidningen VLT ges ut som papperstidning och online. Ca 160 personer har sina arbetsplatser på ca 2300 kvm i det fina glashuset som byggdes en gång i tiden just för tidningen. Lokalerna var alldeles för stora men man valde ändå att stanna kvar på endast två plan. På bottenvåningen har Västeråsprofilen Bianchi startat en cykelverkstad med café.

I och med den nya planlösningen kunde man minska sin yta från c:a 6000 kvm till c:a 2500 kvm. Den stora utmaningen har förstås varit att behålla och tillföra bra kvalité till arbetsplatserna med en halvering av ytan genom att utnyttja lokalen på ett effektivt och funktionellt sätt.

Detta har vi gjort tillsammans med medarbetare och ledning och förankrat det nya arbetssättet i workshops. Alla sitter nu i en öppen kontorslösning och man har ökat antalet mötesrum i olika storlekar. Samtidigt har man ökat gemenskapen och kommunikationen mellan olika avdelningar i huset.

Fotograf: Luc Pages

  • Projektnamn Promedia VLT Västerås
  • Årtal 2013
  • Typ Inredning, Ljusdesign
  • Uppdrag Hyresgästanpassning kontor