inr

Vår roll i projektet har som arkitekter och ljusdesigners varit att driva en flytt av de två tidningarna till en ny lokal. Ljusrum har varit delaktiga i hela projektet, allt från att hitta och utvärdera nya möjliga lokaler, till att driva workshops kring delaktighet bland medarbetarna fram till inflytt. Vi har jobbat med lokalens layout och ytskikt där färgsättning och ljusplanering har varit grundläggande.
Den stora utmaningen har förstås varit att behålla och tillföra bra kvalité till arbetsplatserna då man betydligt reducerat ytan från ca 5000 kvm till mindre än 2000 kvm. Detta har vi gjort tillsammans med medarbetare och ledning, i nära samarbete
med GD:s och AB:s medarbetare har vi planerat och lagt nya förutsättningar för att utnyttja lokalen på ett effektivt och funktionellt sätt. Alla sitter idag i en öppen kontorslösning, man har ökat antalet mötesrum i olika storlekar samtidigt har man ökat gemenskapen och kommunikationen mellan olika avdelningar i huset. En av anledningarna är att vi har skapat en gemensam mötesplats i en tidigare oanvänt ljusgård som fungerar som lunchmatsal, lounge men även som eventyta.

  • Projektnamn Mittmedia Gävle
  • Årtal 2017
  • Typ Inredning
  • Uppdrag Hyresgästanpassning kontor