lju

LINK arkitektkontor har skapat en unik hotellmiljö i 1700-talshus vid Kungsträdgården i centrala Stockholm, där Ljusrum har gjort invändig som utvändig ljussättning.
Huset har ägts av Piperska familjen i över 200 år och var känt på 1860-talet för att ha eleganta privata fester. Idag inryms ”Hotel Kungsträdgården” i detta anrika hus med en mycket inbjudande och spännande ljusgård innanför som används som restaurang, lounge och bar. Den förmedlar en ombonad, lite fransk, elegant och välkomnande känsla.
Med ljusets hjälp skiftar detta ”uterum” mycket i uttryck och atmosfär mellan de olika tiderna under dygnet och förstärker de härliga växtväggarna som reser sig upp mot det höga glastaket.
Förutom ljusgård finns det 98 hotellrum med specialritad armaturserie, ”fin matsalen” och källaren inrymmer vinkällare, Chambré Séparée samt gym med bastu.

Fotograf: Max Plunger

Tidskrift: Modern Interiör, nr.3, 2015

  • Projektnamn Hotel Kungsträdgården
  • Årtal 2015
  • Typ Interiör och exteriör belysning
  • Uppdrag Interiört: ljusgård, hotellrum, korridorer, trapphus, vinkällare, chambre séparée, gym, bastu och omklädningsrum / Exteriört: entréer och fasadbelysning