inr

Företaget är ett av världens största konsultbolag inom management och IT och hade 108 698 anställda världen över i december 2010, varav en drygt fjärdedel i Frankrike och Indien vardera samt cirka 2 500 i Sverige. Vi har sedan år 2000 arbetat med utformning och gestaltning av Capgeminis lokaler i Sverige.

Capgemini har ett modernt arbetssätt och tillämpar desk Charing, de var pionjärer i sitt sätt att utforma flexibla arbetsmiljöer och kontoren är under ständig utveckling. Man kan säja att Capgemini har arbetat aktivitetsbaserat har sedan början på 90-talet.

Malmö kontoret flyttade in i sina nya lokaler i Emporia i början på 2013. Lokalen är ca 2300 kvm och här arbetar ca 400 konsulter.   Lokalen är ljus och öppen, Wingårdh har ritat huset, och arkitekturen främjar uttrycket i lokalen.  Här finns blandade typer av arbetsplatser och förstås en mängd olika typer av mötesrum.  Vi har arbetar tillsammans med referensgrupper och utformat lokalen efter tydliga riktlinjer tillsammans med arbetsgrupper och ledning. Färgsättning och grafisk profilering har hämtat uttryck från sin närmiljö kring Öresund.

Fotograf: Peter Eskilsson

  • Projektnamn Capgemini Emporia Malmö
  • Årtal 2013
  • Typ Arkitektur, Inredning
  • Uppdrag Hyresgästanpassning kontor, c:a 2300kvm (400 pers)