lju

När Soliditet och D&B skulle flytta sitt kontor till Solna Business park fick Ljusrum uppdraget att förädla den nya lokalen så att den blev anpassad efter verksamhetens behov.  Ljusrum gjorde allt från förstudie, ombyggnad, inredning och belysningsplanering.

Trots att lokalen i grunden var mörk och djup, med låga takhöjder och liten tillgång till dagsljus, är det färdiga resultatet lätt och luftigt. Genom att flytta upp och integrera allmänljuset i undertaket upplevs takhöjden generösare och vertikalljuset på väggarna bidrar till att lokalen känns ljus.

I entrén möts man av en specialritad receptionsdisk med integrerad belysning, ett luftigt undertak av perforerad plåt och en ljusinstallation av bakombelysta personalbilder. Rena former på armaturer, vertikalljus och specialbyggda ljuselement har varit nyckelfaktorer för den lyckade belysningen av lokalen.

Fotograf: Jason Strong

Läs mer

Tidskrift: Ljuskultur, nr. 1, 2012

  • Projektnamn Soliditet och D&B
  • Årtal 2011
  • Typ Interiör belysning
  • Uppdrag Belysning av kontorslokaler och ljusgård