• Slutspurt inför sommaren

  Nu är det slutspurt inför sommarlovet! Från årets sommaravslutning på Carl Eldhs ateljémuseum som bjöd på fantastiskt dagsljus och skulpturer.

  Under sommaren håller kontoret stängt vecka 29-31.

  Slutspurt inför sommaren
 • Vi är DI gaseller!

  Vi har blivit utsedda till ett av Dagens Industris Gasellföretag 2018. Kul! Ett stort tack till alla kunder och samarbetspartners som bidragit till detta.

  Vi är DI gaseller!
 • KV Grävlingen

  Den mörka årstiden närmar sig, då får man lov att visa bilder på vår snygga fasadbelysning i Mood District som blev klart tidigare i år.

  Läs mer om projektet här

  Fotograf: Anders Fredriksén

  KV Grävlingen
 • GLAD SOMMAR!

  Vi hoppas du får en fantastisk sommar!

  Ljusrum tar sommarlov vecka 28-32, men några av oss kommer att finnas på kontoret vecka 31. Vid brådskande ärenden nås vi på mobilerna.

  GLAD SOMMAR!
 • invigning nya SL center

  Trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons klipper bandet vid invigningen av nya SL Center på Sergels Torg. Ljusrum har tagit fram belysningskonceptet för kontoret och kundytan

   

  invigning nya SL center
 • International Day of Light 2018

  I dag firar vi för första gången internationella ljusdagen!

  International Day of Light 2018
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Margaretha Grahn är inredningsarkitekt med examen från Madrid, Spanien och har även en master i ljusdesign från KTH. De senaste 9 år har hon har jobbat som ljusdesigner i Brasilien och även drivit sitt eget företag Grahn Design. Välkommen Margaretha!

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • Västerviks generationspark

  När vädret är som det är just nu så hjälper det att krypa ner i lektunneln i Västerviks generationspark. Nu har vi lagt upp fina bilder som gör att även du kan dyka ner i äventyrsvärlden som har skapats.

   Klicka här för att komma till projektet

  Västerviks generationspark
 • Vill du jobba med oss?

  Ljusrum medverkar i många spännande och unika projekt och söker därför fler kreativa medarbetare.

  Du kan ha en examen inom ljusdesign och/eller en bakgrund som arkitekt, inredningsarkitekt, designer, ingenjör med fördjupad kunskap inom belysning. Önskvärt är att du har minst 3 år erfarenhet inom projektering av belysning samt att du är van att jobba i Autocad, Indesign, Photoshop och Excel m.m.

  Du har erfarenhet av att driva såväl små som stora projekt och är van vid att ha en nära dialog med beställare, projektledare och arkitekter. Du är en drivande kraft i belysningsfrågor genom hela projektet.

  Vi ser gärna att du är flexibel, engagerad och har ett stort intresse av vad som sker inom arkitektur och design.

  Vill du veta mer kontakta jonas.lindahl@ljusrum.se.

  – TJÄNSTEN ÄR TILLSATT –

  Vill du jobba med oss?
 • 2018

  God fortsättning på det nya året önskar vi på Ljusrum. Vi ser fram emot nya projekt, spännande samarbeten och trevliga möten! Bilden är från en av höjdpunkterna under 2017, vår studieresa till Japan.

  2018
 • God jul!

  Passa på nu fram till söndag att buda på din egen Ljusdesigner för en dag och samtidigt stödja Musikhjälpen!

  Klicka här för att komma till auktionen

  God jul!
 • Townhouse vid Medelhavet

  Längtar ni också till varmare breddgrader? I så fall rekommenderar vi att ni tittar på bilderna på detta fantastiska ställe vid Medelhavet där ljusrum står för arkitektur, inredning och ljusdesign i nära dialog med beställaren.

  Klicka här för att komma till projektet 

  Townhouse vid Medelhavet
 • Lotta pratar om ljussättning hemma

  Bostadspuls pratade med Lotta om ljussättningen i hemmamiljö och vad hon tycker om infällda spotlights och farmors lampa.

  Klicka här för att läsa hela artikeln

  Lotta pratar om ljussättning hemma
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Amanda Krantz förstärker teamet på Ljusrum som ny projektkoordinator. Hon har tidigare erfarenhet inom både inredningsbranschen och byggbranschen. Hon kommer närmast från CAD & Konstruktion i Motala där hon jobbade som byggnadskonsult.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Lisa Enekvist har anställts som ljusdesigner. Hon kommer närmast från Projektengagemang och är utbildad ljusdesigner på Jönköpings Tekniska Högskola. Lisa kommer att fortsätta jobba med både med interiör och exteriör belysning.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • Ta en titt på nya tidningshuset i Gävle

  Bilden till höger visar ljusgården i Gefle Dagblad och Arbetarbladets nya lokaler i Gävle innan den förvandlades till en levande mötesplats för alla medarbetare. Följ med på en kort tur som visar resultatet av vårt arbete med inredning och belysning.

  Klicka här för att se videon

  Ta en titt på nya tidningshuset i Gävle
 • vi är årets vinnare av svenska ljuspriset!

  LÄS PRESSMEDDELANDET HÄR

  vi är årets vinnare av svenska ljuspriset!
 • Ljusrum på studieresa i Japan

  Nu är vi tillbaka från en härlig och inspirerande studieresa i Japan. Under en vecka besökte vi Tokyo, Kyoto och ön Naoshima där vi fick se konst och många spännande arkitektur, inrednings och belysningprojekt. Vi besökte även kontoret teamlab som kallar sig själv för “ultratechnologists” och gör fantastiska interaktiva ljuskonst projekt i hela världen.

  Ljusrum på studieresa i Japan
 • Ljusrum vinner Svenska Ljuspriset 2017

  Vi är stolta och glada över att vårt projekt Humana Gävle fick ta hem vinsten på Ljusdagen på Berns. Stort grattis till alla andra fantastiska projekt och företag som var med och tävlade, gemensamt visade vi att bra ljusdesign gör skillnad!

  Läs mer om projektet här

  Ljusrum vinner Svenska Ljuspriset 2017
 • Lekparken i Västervik växer fram

  Västervik får en ny generationspark som ligger belägen i stadsparken. Ljusrum står för ljusgestaltningen som stödjer parkens skärgårdstema.

  Lekparken i Västervik växer fram
 • Inflytt hos Medfit i Flemingsberg

  26 augusti öppnar Stockholms största och snyggaste rehab- och träningscenter! Det är full fart på bygget just nu men snart ska det tränas här. Sugen? Klicka här för att läsa mer.

  Inflytt hos Medfit i Flemingsberg
 • Humana Gävle tävlar om Svenska Ljuspriset

  Vi är stolta att vårt fina vård-och omsorgsboende för Humana i Gävle är bland de 9 fantastiska projekt som tävlar om Svenska ljuspriset i år! Nu gäller det att hålla tummarna!

  Klicka här för att läsa mer om de tävlande bidrag.

  Humana Gävle tävlar om Svenska Ljuspriset
 • Tosteröbron Strängnäs

  Det är mörkt på Tosteröbron i Strängnäs. Vi jobbar emot detta och tar fram ett belysningskoncept för bron och anslutande område på brons norra sida.

  Tosteröbron Strängnäs
 • Inflytt i Gävle

  Möblerna är på väg, snart är det dags för Gefle Dagblad och Arbetarbladet att flytta in i de nya lokalerna på Brynäs.

   

  Inflytt i Gävle
 • Eataly Stockholm

  Under hösten kommer italienska Eataly att flytta in i gamla Röda Kvarn biografen på Biblioteksgatan. Ljusrum fick uppdraget att ta fram belysningskonceptet för den nya verksamheten som ska fylla dessa kulturhistorisk värdefulla rummen.

  Eataly Stockholm
 • Night Line i Malmö

  Visste ni att vi har designat flera olika undertak med mönsterperforering för Itaab? En av varianterna heter Night line och har nyss använts av Kanozi arkitekter i projektet “Glasvasen” i Malmö.

   

  Night Line i Malmö
 • Tillfälliga Saluhallen Östermalmstorg

  Vi börjar året med att visa en av våra favoritbilder som fotograf Felix Gerlach har tagit av den Tillfälliga Saluhallen på Östermalmstorg.

  Läs mer om projektet här. 

  Tillfälliga Saluhallen Östermalmstorg
 • Jul

  I år går vår julklapp till Barncancerfonden.

  God Jul & Gott nytt År önskar vi på Ljusrum!

  Jul
 • Badhusparken i Vara växer fram

  Ljusrum har varit med och tittat på kulör för stenmjölet (våt och torr version av varje) som ska bli markbeläggning i konstverket “Badhusparken” i Vara kommun, skapat av Thomas Bernstrand och Albin Karlsson. Landskapsarkitekter är Karavan. Parken invigs till våren och Ljusrum står för belysningen.

  Klicka på länken för att se fler bilder

  Badhusparken i Vara växer fram
 • Schweiziska alperna

  Nu är det snart dags för inflyttning!

  Schweiziska alperna
 • Trådlös styrning hos Ratos

  När Ljusrum fick uppdraget att ljussätta ljusgården i Ratos huvudkontor i Stockholm var förutsättningen att även arbeta med de befintliga armaturerna som del av belysningslösningen. För att göra styrningen lätthanterlig, flexibel och kostnadseffektiv valde vi att arbeta med ett styrsystemet som möjliggör trådlös styrning av såväl befintliga och nya armaturer  via “smart devices”. 

  Klicka på länken för att läsa mer 

  Trådlös styrning hos Ratos
 • Välkommen till Folkbildningsrådet

  Folkbildningsrådet på Rosenlundsgatan 50 välkomnar med ny reception och väntrum gestaltad av Ljusrum.

  Klicka här för att läsa mer om projektet

  Välkommen till Folkbildningsrådet
 • Ljusrum på gång i Gävle

  Såhär fint kan det också se ut på en byggarbetsplats. Om några månader kommer dock mysbelysningen försvinna och ge plats till Gefle dagblad och Arbetarbladets nya kontor.

  Ljusrum på gång i Gävle
 • Restaurang Tapir

  Efter några intensiva veckor har den äntligen öppnat sina portar: Tapir på Skeppargatan, där Ljusrum har jobbat med både inredning och ljusdesign för att skapa denna mysiga fransk bistron.

  Läs mer här: http://restaurangtapir.se/

  Restaurang Tapir
 • Interview inför Elmässan 2016

  På Elmässan kommer Belysningsbranschen att hålla ett inspirerande seminarium om Human Centric Lightning (HCL). Under detta seminarium ska Jonas berätta om vård- och omsorgsboendet Humana Gävle. Projektet är unikt i Sverige och det är första gången man arbetar i denna utsträckning med dynamisk ljussättning för att förbättra de boendes dygnsuppfattning och göra rumsupplevelsen mer intressant. 

  Föreläsningen äger rum torsdag 20 oktober kl 10:00 på Kistamässan.

  Läs om projektet och fördelarna med HCL i intervjun med Jonas här.

   

  Interview inför Elmässan 2016
 • Ljusrum på instagram

  Följ oss på instagram får att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss.

  Klicka här för att komma till vår instagram sida.

  Ljusrum på instagram
 • Humana Gävle i Ljuskultur

  I senaste numret av tidningen Ljuskultur (Nr. 4 / 2016) presenteras Humana vård-och omsorgboendet i Gävle, “ett äldreboende för brukarnas bästa”.

  klicka här för att läsa artikeln.

  Humana Gävle i Ljuskultur
 • Full fart i Växjö

  Den fina fasaden är klart och snart kommer belysning och inredning flytta in i Humanas nya vård-och omsorgsboende. Boendet ligger i den nya stadsdelen Bäckaslöv i centrala Växjö och kommer ha 72 platser.

  Full fart i Växjö
 • Snart är vi tillbaka igen!

  Nu är det 1 vecka semester kvar! På måndag 15e augusti är vi tillbaka på kontoret igen och fortsätter med många spännande projekt.

  Snart är vi tillbaka igen!
 • Invigning Sollentuna Energi och Miljö

  Igår öppnades dörrarna till Sollentuna Energi och Miljös nya reception samt konferensrummen. Snart kan ni läsa mer om detta projekt där hållbarheten stått i fokus.

  Invigning Sollentuna Energi och Miljö
 • Nytt ljus på Västervik

  Förra vecka presenterade Emma och Anton det nya belysningsprogrammet för Västerviks kommun.

  Klicka här för att läsa artikeln i Västerviks-Tidningen. 

  Nytt ljus på Västervik
 • Inspirationsresa Köpenhamn

  Dagsljusinspiration på Glyptoteket

  Inspirationsresa Köpenhamn
 • Östermalms(torgs) Saluhall

  Nu är det nästan en månad sedan den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg öppnade dörrarna. Eftersom paviljongen ska bara stå i drygt 2 år var det intelligenta lösningar som krävdes för arkitektur och belysning. Det är enkla och råa material kännetecknar byggnaden både på in- och utsidan. Tillsammans med den funktionella belysningen sätter detta varorna i fokus och skapa en trivsam miljö för restaurang och barbesök.

  Fotograf: Lennart Johannsson / Stockholms stad

  Östermalms(torgs) Saluhall
 • Humana Gävle i Modern interiör

  I senaste numret av tidningen Modern Interiör (Nr. 2 / 2016) presenteras nyinvigda Humana vård-och omsorgboendet i Gävle som en platform för gemenskap och glädje.

  Klicka här för att läsa mer om projektet

  Humana Gävle i Modern interiör
 • Invigning Östermalms(torgs) saluhall

  Nu på torsdagen den 14 april 2016 öppnar Östermalmstorgs tillfälliga saluhall klockan 9:30. Den tillfälliga saluhallen och verksamheterna finns på Östermalmstorg under den tiden som Östermalms saluhall rustas upp. Ljusrum står för belysningen i den tillfälliga hallen samt den interiöra belysningen i den (nya) befintliga hallen.

  Visualisering: Tengbom

  Invigning Östermalms(torgs) saluhall
 • Mångfald och rörelse i Idrottens Hus

  Strax innan jul 2015 flyttade Riksidrottsförbundet tillsammans med flertalet specialidrottsförbund in i nya “Idrottens Hus” vid Skanstull. Det var företaget Senab som levererade inredningen, och nu har de skrivit om projektet och samarbetet med Ljusrum på sin hemsida.  KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER.

  Fotograf: Jason Strong

  Mångfald och rörelse i Idrottens Hus
 • Inflytt och föreläsning Humana

  Nu har de första boenden flyttat in i Humanas nya vårdboende i Gävle där Ljusrum har både jobbat med belysningen och inredningen. Snart kommer ni hitta många fina bilder här. 

  Jonas ska dessutom berätta mer om ljussättningen och -styrningen i projektet i en föreläsning hos Wennerström ljuskontroll. Seminariet hålls torsdagen den 31 mars kl. 15-17 i deras showroom på Jan Inghes Torg 28. Klicka här för att läsa mer.

  Fotograf: Max Plunger

  Inflytt och föreläsning Humana
 • Light + Building, Frankfurt

  Ljusrum håller sig uppdaterade på det senaste inom belysning på Europas största belysningsmässa Light + Building i Frankfurt.

  Light + Building, Frankfurt
 • inspiration från möbelmässan 2016

  Som varje år inspirerades Ljusrum av inredningen och belysningen på årets Furniture and Light Fair på Stockholmsmässan. Den textila korallreven är en del av Handarbetets Vänners Skolans utställning i årets Greenhouse.

  inspiration från möbelmässan 2016
 • Ljusrum på Stockholm Design Talks

  Snart är det dags för Stockholm furniture & light fair. Under Stockholm Design Talks kommer Cissi och Emma att prata om ljus och mörker för hälsa, trivsel och dynamik:

  För människan i rummet – emotionella värden i ljussättning”

  Lokal C18:35 (Älvsjömässan)
  Varmt välkommen!
  Ljusrum på Stockholm Design Talks
 • God fortsättning!

  Ljusrum önskar god fortsättning på det nya året! Vi ser fram emot ett roligt 2016 med många spännande projekt.

  God fortsättning!
 • Inflyttningsdagen närmar sig!

  På fredag går första flyttlasset till nya Idrottens Hus. Vi presenterar stolt första bilden på den fantastiska trappan med sin unika belysning.

   

  Inflyttningsdagen närmar sig!
 • Sjösalen i Hotel Skepparholmen invigt

  Ljusrum har uppdaterat belysningen i samband med att Hotell Skepparholmens hörsal har renoverats. Med hjälp av ny teknik kan ljuset anpassas till olika situationer, alltifrån festliga kvällsevent till större konferenssittningar. De specialutvecklade pendelarmaturerna bidrar inte bara till ljusmiljön utan pratar även med salens rättframma skandinaviska arkitektur.

  Sjösalen i Hotel Skepparholmen invigt
 • Larsberg i Fastighets Fakta

  Lagom till femtioårsdagen rustades upp Miljöprogramhusen i  Larsberg på Lidingö. Nu har Fastighets Fakta skrivit om denna varsamma makeover där Ljusrum har planerat belysning i entréer, trapphus samt utomhusmiljöer. 

  Läs mer: Fastighetsfakta #4 2015

  Larsberg i Fastighets Fakta
 • PLDC 2015 i Rom

  Jonas och Martin åkte till Rom i slutet av oktober för att ta del i Professional Lighting Design Convention PLDC. Denna konferens är en mötesplats för ljusdesigners, arkitekter, forskare och industri där man diskuterar ljusdesignens framtid och den senaste utvecklingen inom forskning och teknik.

  PLDC 2015 i Rom
 • Olafur Eliasson på Moderna Museet

  Tilsammans med Svenska belysningssällskapet besökte vi Olafur Eliassons utställning “Verklighetsmaskiner” på Moderna Museet. Fantastiskt och otroligt inspirerande!

  LÄS MER PÅ MODERNA MUSEETS HEMSIDA

  Olafur Eliasson på Moderna Museet
 • Hotel Kungsträdgården i Ljuskultur 05/15

  Efter ett trevligt studiebesök i Hotel Kungsträdgården med ett stort antal medlemmar av Svenska Belysningssällskapet publicerades projektet i senaste numret av Ljuskultur.

  Hotel Kungsträdgården i Ljuskultur 05/15
 • Expo Milano

  Lotta och Eva åkte till Milano för att inspireras av världens olika kulturers arkitektur och design. Bilden visar en del av brittiska paviljongens futuristiska konstruktion.

  Expo Milano
 • Ljusrum åker på strategiresa

  Idag åker hela kontoret på strategiresa söderut! Vi är åter på kontoret den 7e september. Vid brådskande ärenden når ni oss såklart på mobilerna.

  Ljusrum åker på strategiresa
 • Välkommen Enso!

  Karlsson har fått support som säkerhetsansvarig. Idag är det första dagen tillsammans med Enso på kontoret!

  Välkommen Enso!
 • Ny projekt uppe: Linnégatan 2

  Nu har vi lagt upp fina bilder på Linnégatan 2, en entré i centrala Stockholm – ta en titt och inspireras!

  KLICK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL PROJEKTET

   

  Ny projekt uppe: Linnégatan 2
 • Ljusrum önskar alla en glad sommar!

  Nu är det snart dags för oss att ta ett dopp och njuta av solen! Vi går på semester den 4e juli och är åter på kontoret den 10e augusti. Vid brådskande ärenden når ni oss såklart på mobilerna.

  Ljusrum önskar alla en glad sommar!
 • På besök i Gasverksområdet

  Ljusrum besöker Gasverksområdet i Norra Djurgårdstaden med dess vackra tegelbyggnader från olika epoker. Vi håller på med planering av arkitektonisk belysning i stora delar av området, vilket ska förvandlas till ett nytt och kreativt stadsdelscentrum tills cirka 2020.

  På besök i Gasverksområdet
 • Nya projekt uppe!

  Nu har vi lagt upp många nya projekt med fina bilder – ta en titt och inspireras!

  Klick här för att komma till våra projekt

   

  Nya projekt uppe!
 • BYGGET ÄR IGÅNG AV TILLFÄLLIGA ÖSTERMALMSHALLEN

  Första spadtaget togs i februari och nu i maj är som synes de första limträkonstruktionerna på plats för den tillfälliga östermalmshallen.

  BYGGET ÄR IGÅNG AV TILLFÄLLIGA ÖSTERMALMSHALLEN
 • MILANO

  Ljusrum inspireras på Milanomässan. Fylld av ny design inom ljus och inredning.

  MILANO
 • HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN – TOPPBETYG I DAGENS INDUSTRI WEEKEND

  Vårt projekt Hotel Kungsträdgården har glädjande nog fått toppbetyg i Dagens Industri Weekend med totalbetyget 22 av 25.

  HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN – TOPPBETYG I DAGENS INDUSTRI WEEKEND
 • HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN INVIGT

  Tisdagen den 24 Mars invigdes Hotel Kungsträdgården med pompa och ståt. Bilden tagen av Karina Ljungdahl.

  HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN INVIGT
 • KTH LIGHT SYMPOSIUM

  Ljusrum närvarar vid KTH Light Symposium och tar del av inspirerande föreläsningar.

  KTH LIGHT SYMPOSIUM
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Cecilia Cronelid kommer förstärka både Inredningssidan och ljusdesignteamet.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Erfaren ljusdesigner och landskapsarkitekt. Vi välkomnar Martin Hellberg.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Carolin Fischer är inredningsarkitekt och ljusdesigner med erfarenheter från arbete i Tyskland och Australien.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • LARSBERG – OPALGLASARMATUR FÖR VISNING AV HUSNUMMER

  Nu mera finns armaturen Larsberg i tillverkaren Blonds standardsortiment. Armaturen togs fram i sammarbete mellan Ljusrum och Blond för området Larsberg på Lidingö.

  LARSBERG – OPALGLASARMATUR FÖR VISNING AV HUSNUMMER
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Hanne Secher är Ljusdesigner och kommer förstärka ljusteamet.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM

  Ljusrum växer med nya medarbetare. Här ses Emma Kruuse som är inredningsarkitekt och ljusdesigner.

  NYA ANSIKTEN PÅ LJUSRUM
 • LYON LJUSFESTIVAL

  Ljusrum besöker ljusfestivalen i Lyon. Bilden visar ljusprojektioner på det magnifika pariserhjulet vid Place Bellecour.

  LYON LJUSFESTIVAL
 • FASADBELYSNING SJÖHISTORISKA

  Ljusrum tittar tillsammans med Tengbom på uppdatering av fasadbelysning för Sjöhistoriska museet.

  FASADBELYSNING SJÖHISTORISKA
 • Välkommen in!

  I tidningen Ljuskultur (nr 6-14) kan ni läsa om två entréer som Ljusrum arbetat med, där ljuset tillför en extra dimension för upplevelsen.

  Se nedanstående länk!

  http://ljuskultur.se/smakprov/valkommen-in-att-belysa-entreer/

  Välkommen in!
 • KRISTALLKRONA PÅ PLATS

  Nu hänger Hotel Kungsträdgårdens stora smycke på plats. Den majestätiska kristallkronan!

  KRISTALLKRONA PÅ PLATS
 • HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN – STOR KRISTALLKRONA

  I projekt Hotel Kungsträdgården har vi nu kommit in i fasen montering av armaturer på plats. Största kristallkronan i Stockholm just nu?!

  HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN – STOR KRISTALLKRONA
 • LJUSDESIGNER SÖKES

  Ljusrum medverkar i många spännande och unika projekt och söker därför fler kreativa medarbetare.

  Du kan ha en examen inom ljusdesign och/eller en bakgrund som arkitekt, inredningsarkitekt, designer, ingenjör med fördjupad kunskap inom belysning.

  Vi ser gärna att du är nyfiken, flexibel och engagerad.

  Du har erfarenhet av Autocad, Indesign, Photoshop, Dialux, m.m. Önskvärt är kunskaper inom Revit och det är en fördel om du även har erfarenhet inom 3D-visualisering.

  Vill du veta mer kontakta Eva, Lotta eller Jonas.

  LJUSDESIGNER SÖKES
 • LJUSDESIGNER MED FLERA ÅRS ERFARENHET SÖKES

  Ljusrum medverkar i många spännande och unika projekt och söker därför fler kreativa medarbetare.

  Du har erfarenhet av att driva såväl små som stora projekt. Är van vid att ha en nära dialog med beställare, projektledare, arkitekter samt direktkontakt med byggarbetsplatsen. Du är en drivande kraft i belysningsfrågor genom hela projektet.

  Du bör vara intresserad av vad som sker inom arkitektur och design samt ha en känsla för vad som kommer komma inom den närmaste framtiden. Vi ser gärna att du är nyfikenhet och att du är väl insatt inom det senaste inom teknik och ljusstyrning.

  Du hanterar Autocad, Indesign, Photoshop och Excel m.m.

  Vill du veta mer kontakta Eva, Lotta eller Jonas

  LJUSDESIGNER MED FLERA ÅRS ERFARENHET SÖKES
 • PROVBELYSNING LARSBERG LIDINGÖ

  Ljusrum genomför tillsammans med Snapp arkitekter provbelysningar i Larsberg på Lidingö. Utmärkande för området är dess varierande topografi med grönområden och berghällar, vilka kan bli nästan magiska då de ljussätts.

  PROVBELYSNING LARSBERG LIDINGÖ
 • PROVBELYSNING I ÖSTERMALMSHALLEN

  Östermalms Saluhall är en institution i Stockholm; en plats för matglädje i historisk miljö, som sedan 1888 erbjuder förstklassiga råvaror och mat från svenska och internationella kök. Ljusrum ansvarar för att planera belysningen interiört inför renoveringen. Just nu genomför vi flera provbelysningar på plats i saluhallen för att testa våra idéer i verkligheten. Planerad nyinvigning 2017.

   

  PROVBELYSNING I ÖSTERMALMSHALLEN
 • BELYSNINGSSPECIAL I FASTIGHETSFAKTA

  Ljusdesigner Fanny Englund på Ljusrum ger tips på hur du kan belysa din fastighet på bästa sätt i senaste numret av Fastighetsfakta, Nr.4, 2014.

  Läs mer: http://fastighetsfakta.com/?page=58

  BELYSNINGSSPECIAL I FASTIGHETSFAKTA
 • Halloween

  Happy Halloween!

  Halloween
 • SNART ÖPPNAR HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN

  Ljusrum har senaste året febrilt jobbat med belysningen och en hel del inredning för det nya Hotel Kungsträdgården som tar form i byggnader från 1750-talet på tomten mellan Västra Trädgårdsgatan och Kocksgränd i centrala Stockholm. Om allt går som det ska så öppnar hotellet och dess restaurang i november.

  (Visionsbild från LINK arkitekter)

  SNART ÖPPNAR HOTEL KUNGSTRÄDGÅRDEN
 • GASVERKET

  Ljusrum hart fått det spännande uppdraget med att ta fram en programhandling för belysningen i området Gasverken i Norra Djurgårdsstaden. Områdets karakteristiska industribyggnader från 1893 ska i framtiden rymma handel, kontor, bostäder, restauranger och kultur, och bli en destination för Stockholm.

  (Visionsbild från Koncept Stockholm)

  GASVERKET
 • LARSBERG

  Ljusrum jobbar med att rusta upp belysningen i bostadsområdet Larsberg på Lidingö. För att anknyta till arkitekturen har Ljusrum tillsammans med Blond återskapat den trekantiga husnummerarmaturen ”Larsberg”. Larsberg finns som väggarmatur med ett högkvalitativt 3-skikts opalglas, och har en klassisk form som passar i de flesta miljöer.
  Som beställare och fastighetsägare är John Mattson Fastighets AB.

  LARSBERG
 • GLAD SOMMAR ÖNSKAR LJUSRUM

  Nu går Sveriges glassigaste företag på semester!

  Vid brådskande ärenden når ni oss såklart på mobilerna.

  Vi ses igen 11 augusti.

  GLAD SOMMAR ÖNSKAR LJUSRUM
 • SPECIALARMATUR BIRGER JARLSGATAN 25

  Till Humlegårdens vackra fastighet på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm ritade Ljusrum en specialarmatur i mässing som Ateljén hos Ateljé Lyktan tillverkat. Armaturen sitter i trapphuset och ger både ett funktionellt ljus ner mot vilplanen, samt ger ett indirekt ljus upp mot det vackra stuckaturtaket.

  SPECIALARMATUR BIRGER JARLSGATAN 25
 • HOTEL MISS CLARA

  Ljusrum gör studiebesök på det nyöppnade Nobis-hotellet Miss Clara på Sveavägen 48 där vi arbetat med belysningskonceptet för hotellrummen tillsammans med Wingårdhs arkitekter.

  HOTEL MISS CLARA
 • INREDNINGSMÄSSA I MILANO

  Lotta och Eva från Ljusrum mötte våren i Milano när de besökte den stora inredningsmässan Salone del Mobile.  Nu har de kommit hem fullproppade med inspiration om de senaste trenderna inom inredning och design. Här visas en bild från Missoni’s monter på mässan.

  INREDNINGSMÄSSA I MILANO
 • LIGHT + BUILDING, FRANKFURT

  Ljusrum håller sig uppdaterade på det senaste inom belysning på Europas största belysningsmässa Light + Building i Frankfurt.

  LIGHT + BUILDING, FRANKFURT
 • HAR DU TRÄFFAT EMANUELE?

  Emanuele Pepe började på Ljusrum i januari och är ett välkommet tillskott både på ljus- och arkitektursidan. Emanuele kommer från Italien och är utbildad arkitekt i Köpenhamn, samt har en master i ljusdesign från KTH i Stockholm.

  HAR DU TRÄFFAT EMANUELE?
 • Studiebesök i Aula Medica

  Ljusrum gör studiebesök i Aula Medica på Nya Karolinska.

  Studiebesök i Aula Medica
 • Besök i Berlin

  Ljusrum på besök i Berlin. Här bild från det mycket sevärda Neues museum.

  Besök i Berlin
 • Firren butik & restaurang

  Firren i Lidingö centrum har nyligen öppnat sin butik och restaurang med fisk och skaldjur. Ljusrum har gjort ljusdesignen i klassisk saluhallsanda.

  Firren butik & restaurang
 • Utopia Galleria i Umeå

  Effektbelysningen har nu tänts upp i Utopia Galleria. Det skimrar mellan de tiltade triangulära undertaksplattorna och framöver kommer ljuset även att växla i färg samt olika rörelsemönster.

  Utopia Galleria i Umeå
 • Château Neuf – en halvtimme från Antibes

  En villa i bergen med stort behov av renovering, ett spännande arkitekturprojekt för Ljusrum.

  Château Neuf – en halvtimme från Antibes